Tuesday, September 8, 2009

Shugo Chara

0 comments
Somebody said that I didn't write much post lately, I guess its because I'm hanging out on IDWS for a while. That place is quite awesome, since downloading from iix is choo hayai I can get lots of secondary target in seconds. Hmm what a lame pun.

Ok, so now I'm gonna write about this Shugo Chara Character Song album. Yes you heard that right. Biasanya saya jarang dengerin character song karena anime-anime yang ada character songnya biasanya konotasinya adalah anime harem/bishoujo dan otomatis saya jarang menonton yang seperti itu lagi sekarang. Tapi untuk kasus ini berbeda, karena Shugo Chara punya banyak cast yang solid dan charming di mata saya (since this anime is actually A TSUNDERE SHOW WITH SHOUNEN PLOT AND A LOT OF SEXUAL SYMBOLISM, isn't that awesome?)

Utau chaaaaaaaaaaannnnnnn (*´д`*)ハァハァ~~~~~♥♥

Album ini sebenarnya udah agak lama rilisnya dan saat sadar seednya udah pada ilang. But like I said, untunglah udah ada yang upload di IDWS. Linknya dulu deh;

Shugo Chara Character Song Collection

Untuk lirik, saya pake translasi dari blog ini buat referensinya. Let's listen to it one by one.

01: Colorful Heartbeat (Hinamori Amu with The Guardians)

Meeting, getting closer, realizing my feelings
I’ve thought so many things about you
Keeping close to you, fighting with you, making up again
This journey piling up is
Shining, Colorful Heartbeat


Saya tadinya berharap kalo lagunya Amu lebih ngerock dengan beat ala Hirano Aya, karena Imagenya Amu yang ada di pikiran saya seperti itu. But instead we got this so-so happy go lucky song. Oh well.


02: Secret Princess (Sakurai Yua)

If you say a single word to me, my ears turn bright red.
The petals’ wishes dance in the wind.

I turn into a mermaid, swim in the ocean, even if I turn into foam
I want my feelings to reach you

The mermaid that lives only on love
Is a happy, Secret Princess
Even if I can’t take just one breath, it’s fine


I don't get it. Mungkin karena nama besar Kugimiya Rie lah yang membuat lagu ini bisa masuk ke album. I mean, Sakurai Yua itu sapa? yea, I know, dia idol super keren yang sempat muncul dan bahkan episodenya special dibanding karakter figuran lainnya karena sampai dua episode. But, oh come on, masih banyak pilihan karakter lain yang lebih mendapat tempat di hati fans yang malah tidak ada di album ini. Kairi, Nikaido-sensei, Kairi no onee-san atau malah Saya-samaa~~ (bayangkan lagu karakter songnya Saya dengan aransemen seperti evilqueen nya Rhapsody, pasti bakal sangat keren)


03: Chiisana Hoshi ~The Little Prince~ (Hotori Tadase)

Isn’t that wrong? Isn’t that hopeless? Isn’t that so forlorn?
I want to be reborn, to become a different person
Because this world is so big, I’m just a little kid.
I want to get much stronger, much stronger, I’m not a mere Prince


Lagu ini... lagu ini... oh man, sebenarnya lagu ini sangat amat keren. Sumpah keren. Dengan musik yang seperti lagu-lagu tempoe doeloe dan suara Tadase yang sangat seperti cewek sampai awalnya saya kira ini bukan lagunya dia. Oh sungguh mendayoe-dayoe. Tapi di tengah-tengah, pas mulai ada entah siapa yang teriak oouji.. ouji... dan ya.. taulah bagaimana reaksi Tadase kalo ada yang manggil ouji. Benar, lagunya jadi hoancoerr berantakan, kacaw balaw. Dan ketika Tadase sudah mulai ketawa-ketawa seperti orang gila dan membuat lagu ini tambah rusak saya sudah tidak punya minat lagi untuk mendengarkan terusannya.


04: Itsuka, Romance / Someday, Romance (Mashiro Rima)

After school, talking, the sunset glows
I drop by that one boy.
I pretend not to be interested, but I’m hoping for something.
Pressing my bag into my white blouse,
The cool wind blows, your gaze is hot.

I knew it from the beginning, this strange feeling
That kid and I,
And everyone and anyone, is the of their own story
I close my secret diary to my chest
It’ll come to me one day, someday, romaance


Awwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, ini lagu favorite saya di album ini. Ya, memang secara vocal lagu ini tidak bisa dibilang bagus, tapi Yahagi Sayuri (seiyuu Rima-sama) menyanyikan lagu ini dengan memakai suara Rima yang seperti biasanya. Ditambah dengan aransemen lagu ini yang beatnya sangat classic bagai lagu-lagu di era 90an awal. Aroma love songnya terasa banget lah pokoknya. Benar-benar lagu yang merepresentasikan character the troubled ice queen that never feel loved and being in love hence didn't understand what love is about. La la la.. la la la...


05: Ookiku naare / Grow up! (Yuiki Yaya)

Grow up! I’ll keep this promise.
It’ll take a little bit of time, but I’m not in a hurry.
Be happy! Open your arms towards the sun
Look, my smile is shining!

Er, entah kenapa judulnya mengingatkan saya dengan iklan teh, lol. And about the song itself, yah, ini lagunya Yaya, mau apa lagi? childish and annoying, but in the other side cheerful and bright and optimistic. But no, Yaya, you're just not my type. :Shoo shoo:


06: Hanategami / Flower Letter (Fujisaki Nadeshiko/Nagihiko)

Where are the changing seasons always going, so quickly?
The wind gently raps on my window, calling for a journey to a place far away
Even if, one by one, the flower petals are falling
I gaze upon the memory of our parting
Our meeting was one of farewell, and the people surround us, but
The time I spent with you is a treasure to me.
I’ll never forget it.

Just when did we grow up into adults? You and I are changing.

And one day, the flower’s beauty will change as well
If I turn around and smell it, it will still smell sweet
I’m always waiting here, we’ll meet again right here.


Uwooooooooooooooooooooooooooooooohhhhhh, ini lagu yang sangat grand. Seriously, I think this song is too awesome for this album. Nagihiko/Nadeshiko harusnya bikin album atau single sendiri. Aransemennya cukup kompleks dengan sentuhan jepang yang oh sangat menawan. Dan di tengah-tengah lagu, ketika aransemennya berubah dari feminim dengan beat lembut menjadi gar dengan tempo cepat ditambah teriakan HORRYAAAAAAAAAAAAAAAA. Uwaaaaaaaaaaaghhhhh sugggggggeeeeeeeeeeeeeeee. In conclution, this trap-kun song is awesome.


07: Tsukiyo no Marionette / Marionette on a Moonlight Night (Tsukiyomi Ikuto)

A noise that perplexes the spirit, I shook it off and ran
A sad melody of love drifts about the stagnating city,
It holds the incurable place in its arms, everyone is crying


Uwotsss??! Lagunya Ikuto ini, seperti yang sudah bisa ditebak, terdengar seperti opening lagu game atau anime BL. Oh man, saya merinding sekaligus ngakak waktu ndengerinnya :loooooooooooooool:

I carry a painful fever that pierces my chest


No, Ikuto, I'm not interested with your chest

Why does it continue in my chest?


Like. I . said. I'm only interested with girl's chest not boy's

The betrayed marionette will give up this body, along with his life.


Err.. Wat?

“Guided by the moonlight…towards a free world…”


Ditambah ada monolog-monolog gak penting dia akhir lagu, omglol
lebbbbaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy~~~~~~


08: Taiyou ga Niau yo / The Sun Fits You (Hoshina Utau)

I definitely won’t lose to anyone who tries to steal my dreams away
I want to tell you right now, I want to hold you, patiently take a deep breath
The sun fits you, it looks like your brilliant smile

When you’re deeply wounded, and getting tired of crying, go to sleep
I regret it, I want to love you, I want you to love me, so lonely
The long nights will become my sustenance,
I won’t let anyone talk about anyone behind their backs
In the end, I’m not confident, I have no self, so boring, I can only run away
Don’t worry, now grasp the greatest moment

Glorious Sunshine!


Lagunya Utau. Keren? pastinya, secara seiyuu nya Mizuki Nana. Beda level memang, dan lagu ini bener-bener sangat "idol" aromanya, pas dengan karakternya Utau. Er, emang ini lagunya dia di animenya juga ding. Utau rocks!

once again: Utau-chaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnn~~~~
(*´д`*)ハァハァ~~~~~♥♥

Ok, just in case you didn't get why I call Utau with "chan" and Rima with "sama", here's the self-made explanation; Basically if a tsundere recognized her own potential, then she should be treated with -sama. For example (in Shugo Chara), Yamabuki Saya, Mashiro Rima, and Yukari Sanjo. They usually already had followers/fans/servants to begin with. Since they already knew their potential, their "seme" meter is already high from the start. In other hand, if a tsundere didn't recognized her potensial then she should be called with -chan. For example (in Shugo Chara), Hinamori Amu, Hoshina Utau. Usually this kind of tsundere is the actually-shy kind or the lone-wolf type. Their inability to communicate is just so cute. That's why the chan suffix =_=d

Track 9 adalah Secret Princess tapi dinyanyikan oleh Amu. Personally I like it better than Yua, yes, I'm one of those person who like tsundere but didn't quite like Kugimiya Rie. There's a clear gap between tsundereism and annoying voice. Srsly.

0 comments:

Post a Comment

 
Ikemasen, Ojou-sama! © 2006-2014 DheTemplate.com. Supported by Toko Anime