Tuesday, November 27, 2007

Recent watch; mid-season impression

0 comments
Yep, tidak seperti mid semester yang bikin males, di pertengahan season ini beberapa title anime mulai menunjukkan perkembangan plot yang cukup siginifikan. Konflik yang makin hot dan drama yang mulai meruncing tajam. Berikut adalah empat dari sekian judul anime yang aku ikuti dan aku anggap worth the effort buat ditulis perkembangan ceritanya.

Clannad

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Slow. Plot development anime ini berjalan secepat prosesor yang ada di otak Nagisa. Well, bukan sesuatu yang jelek, toh anime ini juga dijadwalkan mempunyai 24-26 eps total. Tapi aura santainya memang enak kok, tidak ada satu scene pun yang membosankan, padahal kalo dipikir-pikir kebanyakan isi tiap episode adalah kesablengan Tomoya dan teman-temannya yang abnormal. Lol

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Also, I'm so helpless when it comes to this pairing.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

NagisaXTomoya, there's something about them that makes me go "awww~~~" each time I'm watching their scene.

Clannad walks in andante when everyone else are running in allegro con spirito, it is recommended to enjoy every frame in each episode before everything end and there's nothing you can do except weeping in front of your monitor, lol.


Ef - A Tale of Memories

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ef is FREAKY, off-the wall, and bizarre. It get more and more outta control, and I have a feeling that it WON'T gets any better till the end of series.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Can you read it? Its called LOVE LETTER

Ef is kinda like sick drama and the visualization fits perfectly with that image. Maybe you'll find the visualizaton is too much or not making sense, but for someone who has gone through so much serial case like what the character is facing in this anime, I'd say that the scenes in this anime are completely describing what's each character do feel. The emotion was very real that its becomes very.. very.. beautiful.


Kimikiss Pure Rouge

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
"Stories are born because there is unrequited love in this world"

Hey, I'm a bit late for the party but it doesn't matter, right? Kimikiss is another J.C staff down to earth drama. Seperti Hachikuro, tapi dengan setting sekolahan, seperti bokura ga ita, tapi dengan aroma cowok. Tidak ada benda-benda aneh di sini, bahkan karakter cewek yang aneh pun tidak ada. Semuanya mengalir dengan normal, sebuah cerita tentang romantisme cinta pertama smu yang sangat biasa, nothing spesial, lalu apa yang membuat anime ini mendapat tempat istimewa di hati saya?

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Nostalgia. That's the point of this series. The sorrow and joy of hatsukoi no hibi, the spirit of youth, those innocent, salad days.. aah, what the hell am I writing? lol. But seriously, if you ever went to that kind of high school romancia, this anime will drag you back to those sweet days and force you to rendezvous with those sour and sweet feeling, and by the end of eps, when the "kowaresou de.. taisetsu sugite sawarenakatta" is played you'll find yourself letting a long heavy sigh... lol

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

J.C staff is well known when it comes to handling drama (honey and clover, nodame cantabile, fruit basket) Di anime ini setiap kali ada adegan dramatis, scenenya akan berubah jadi slow motion dan ada efeknya, sesuatu yang cukup untuk membuat ku berkomentar "baguuuuss" xD tapi efeknya nggak sampai berlebihan kayak yang ada di sinetron kita btw. I kinda hope the ending will have something biterweet on it, I think that would make the impression toward this series will become stronger.


Shugo Chara

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

I'm really impressed by this series. Despite the facts that it is a mahou shoujo show, I didn't get bored from watching every episode. The fansub also updating in smooth and continuous phase too. Also, its quite surprising that for a mahou shoujo rabucom this shows has quite nice battle animation. Of course, I'm also watching this show because my fanboyism for the "kuuru ando supaishii" Hinamori Amu chan. *screaming kyaaaaa* lol

I still don't like Amu-chan's chara change outfit though ^^;

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Omake

On the other side, akhirnya saya berhasil melunasi hutang menonton Higurashi~Kai dengan merally eps 15-20 kemaren. What the hell, man? what the heeeeeeell? yandere is not for bondage, in Rusia yandere bondage you!! lol

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
eeh, sepertinya staff studio DEEN masih harus belajar soal cutting, its down the block, not cross the street. Tapi kalo across the street mungkin Rena-chan udah menyusul Misuzu sejak kemaren-kemaren sih, lol.


ini yang bener!! XD

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
tank-top mode! did you know that tank-top is a girl's regular uniform when accessing in-home mode?

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
her back is kinda sexy, right? X3

And that's all, folks. Seseorang mencoba memprovokasi saya untuk menonton moyashimon tapi saya belum sempat-sempat *gomen ne* lol dan soal Minami-ke, I just don't have the right mood to enjoy comedy right now >_> lagipula kalo saya ingin merefill mood sepertinya dengan chat saja sudah cukup untuk membuat saya ber "what theeeeeeee?" ria akhir-akhir ini xD

0 comments:

Post a Comment

 
Ikemasen, Ojou-sama! © 2006-2014 DheTemplate.com. Supported by Toko Anime